maanantai 17. kesäkuuta 2013

Simojoki 2013

Kävimme pienen lämmittelyreissun simojoelle vähän niinkuin treeninä tulevalle pohjoisen turneelle. Majoituimme viikonlopun yli Simon lohirannassa, mutta tietenkin teltoissa. Lohirannan emäntää meinsasikin meidän telttamajoitus hieman huvittaa kun sääennuste oli luvannut rankkasadetta pe -la väliselle yölle. Yöllä hanat sitten aukesivatkin ja poistuimme joelta kodalle tulistelemaan ja märkiä kahluuvermeitä kuivattelemaan. Samalla grillasimme putkiperhoon ottaneen puolenkilon ahveneni. Lohia ei sensijaan näkynyt saati kuulunut.

Lauantaina kävimme kokemassa hanskankosken niskan, ja samalla totesimme että eilinen rankkasade oli saanut joen veden hurjaan nousuun. Toiveissa olikin että lohi alkaisi silloin liikkua, mutta havaintoja niistä emme edelleenkään saaneet. Sunnuntaina kävimme vielä viimeiset laskut hanskan alla, ennen leirin purkua ja kotiin lähtöä.

Melko huolestuttavalta tuo simojoen lohen tilanne tuntuu, kun kalaa oli luotaimen läpi tuossa vaiheessa noussut vasta noin 200 kappaletta. Senhän pitäisi olla ainakin sata kalaa per päivä, ollakseen kunnon lohijoki. Huoli tuntui olevan yhteinen niin matkailuyrittäjien kuin kaikkien kalastajienkin kesken, joita joella jututimme. Simojoella kun poikastuotto tutkimusten mukaan on suhteellisen hyvä. Lohia vain pääsee palaamaan jokeen luvattoman vähän!!!







1 kommentti:

  1. Tässä hieman asiaa aiheesta http://www.kainuunsanomat.fi/Kotimaa/1194820098729/artikkeli/simojokeen+nousee+jattilohia.html

    VastaaPoista

Asiallinen kommentointi suotavaa...