keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Lohikausi jatkui Ruotsissa

Seuraava kalareissu suuntautui toukokuun lopussa länsinaapurin lohivesille. Reissukokoonpanoon kuului Miika ja Henkka, joista Henkka oli ajellut pelipaikolle jo muutamaa päivää aiemmin. Matkalla kuulimme Miikan kanssa, että tapahtumia joella oli ollut jo kohtuullisesti.

Vesitilanne oli saapuessa oikein hyvä, virtaaman ollessa noin 140 kuutiota ja vedenlämpö noin 12 astetta. Tulevasta kalastusviikosta tosin tuli erittäin kuuma ja vesi lähtikin jyrkkään laskuun ja lämpeni nopeasti. Tämä taisi osaltaan vaikuttaa siihen, että tapahtumat väheni ja karkuutuksia tuli todella paljon. Itsellä ainoa kunnon tilanne sattui heti ensimmäisenä kalastusiltana, mutta tämäkin kala karkasi muutaman potkun jälkeen.

Miikalle ja Henkalle tilanteita siunautui paremmin, mutta ylössaanti oli todella hankalaa. Milloin kala irtosi hetki tärpistä, milloin ne taas yrittivät koskeen, jolloin kelan jarrrun joutui tiukkaamaan niin lujalle, että koukku suoristui. Kalastaminen oli välillä melkoisen raskasta kovasta helteestä johtuen. Muutenkin oman haasteensa asetti raskailla upposiimoilla kalastaminen ja heittäminen välillä todella syvästä kahlauksesta.

Myös jotkut poolit vaativat erittäin pitkiä heittoja ja tämän takia perinteistä takuria joutui kiskomaan kovaa tuulta uhmaten. Se on melkoisen hurja tunne kun tungstenputkeen sidottu putkiperho suhahtaa 5cm päästä korvan juuresta. Vaikka olosuhteet olivat haastavat, oli tämäkin reissu sitä opettavaisempi. Paljon uutta tuli opittua ja uusia kalakavereitä tavattua jokivarressa. Ehkäpä ensivuonna se lohen rantautuskin onnistuu.


Monessa paikassa kalan ottaessa oli ne talutettava pois kosken niskalta. Silti tämäkin karkasi.


Mökki oli likietuisella ja kauniila paikalla.



Näitä heittoja sattui tämäntästä, kun yläpuolella roikkuvia puidenoksia joutui väistelemään.



Pappa-Cederberg kävi kaksi laskua ja molemmilla kala kiinni ja karkuutus. Tonen väsytys oli hurjimpia mitä olen nähnyt. Iso kala veti n.300m täydellä vauhdilla suoraan koskeen. Oli jotenkin voimaton olo katsella kun n.15kg lohi hyppää yli 150m päässä ja painuu suoraan koskeen ja mitään ei väsyttäjä voi tehdä sen pysäyttämiseksi.




Tämä viikko pestään kamppeita kotosalla ja ensiviikolla lohenpyynti jatkuu pohjoisessa, jossa kohdekalat vaihtuvat itämeriläisistä atlantin loheen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen kommentointi suotavaa...