sunnuntai 31. elokuuta 2014

Hossa VIII

Syksyn taimenenkalastusreissu hossaan on taas takanapäin. Hauskaa oli vaikka Antti puuttuikin perinteisestä kokoonpanosta. Kelit olivat syksyisen mukavat, eikä ainakaan helteestä tarvinnut kärsiä. Joessa tosin oli vesi melko vähänä. Ensimmäinen kalastuspäivä alkoi erittäin lupaavasti kun Jari tartutti kosken lopusta hienon 57cm taimenen. Vaan emmepä arvanneet sitä, että se jäisikin reissun ainoaksi kunnon kalaksi.

Jarmo karkuutti illalla yhden taimenen ja samoin kävi itsellenikkin. Pintakiven vierestä aivan rannasta steamerin perään loikkasi ison näköinen kala ja seuraavalla heitolla se tarttuikin perhoon. Kala oli useamman potkun kiinni, kunnes perhosiima löystyi. Kyllä siinä useampi kirosana taas pääsi, mutta varsinainen v****us iski vasta seuraavana päivänä kun joelle kävellessämme, eräs kalamies perkkasi 62cm pituista taimenta siinä kohdalla josta itse eilen karkuutin. Kaveri näytti vielä tarkan paikan, josta se oli tarttunut ja varstihan se oli sama kala.

V-käyrä onneksi laimeni taas illalla kun istuimme pimeässä yössä, jota nuotion liekit hieman valaisivat ja kuuntelimme kuikan huutoa tyyneltä järveltä. Onhan nämä vain sellaisia reissuja joita on talven pimeinä iltoina mukava muistella. Kiitokset taas kalakavereille seurasta.



Harjus oli välillä kovallakin syönnillä.


Ampparitkin osasivat arvostaa laatuolutta.



Jarin 57centtinen ja painoakin 2,2kg


HossanJallu on ehtivä kaveri. Yht'äkkiä mies oli kadonnut koskelta ja käynyt nappaamassa suvannosta komean syyshauen.


Illalla reenattiin tuplakätisillä heittämistä mökkijärven rannassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen kommentointi suotavaa...