perjantai 23. elokuuta 2013

Sorsa-aloitus 2013

Viimevuonna aloitus jäi itsellä väliin Kitkan kalareissun takia, joten tänä vuonna aloitukseen oli taas päästävä. Jahtikaveriksi sain houkuteltua Antin, jolle sorsa-aloitus taisi olla ensimmäinen. Aloituspäivän aamuna keli oli perinteiseen tyyliin kirkas, mutta kun kuvat oli levitelty ja vene parkissa passipaikalla, alkoi mereltä puskea sankkaa sumua. Sumu kestikin lähes kolmeen saakka ja sinä aikana lento oli todella hyvä. Onnistuimme tänä aikana tiputtamaan Antin kanssa viisi sorsaa ja kaksi merhanhea, joista tosin toinen hanhi tippui kauemmas merelle sankan sumun sekaan.

Kun sumu oli hälvennyt, näimme kun venmies souti hanhen luokse ja nosti sen kyytiin. Kyllä harmitti kun sumussa olimme etsineet sitä väärästä paikasta. Loppupäivä menikin sitten veneessä radioa kuunnellen ja aurinkoa ottaen. Sorsat lensivät auringonpaisteessa korkealla ja kaukana. Iltalentoa ei juurikaan tullut, ainoastaan yksi tavi erehtyi kuville jonka siitä sain pudotettua.

Seuraavana aamuna kello herätti puoli viiden aikaan ja teltan katto helmeili kosteudesta. Makuupusseista vääntyädyimme kurahousuihin ja hinasimme veneen viereiselle passipaikalle. Hanhia lensi joitain parvia mutta taas kerran liian kaukaa tai liian korkealla. Tästä aloituksesta parhaiten jäi mieleen aloitushetken sumu ja sen lyhyen hetken kestänyt hieno sorsanlento. Se täytyy myös mainita, että on tuo winchesterin 12/76 drylock vaan loistava sorsapaukku. Jos joku epäilee vielä teräksen tehoa sorsapaukkuna, kannattaa testata drylockia. Pummeja ei juurikaan tullut ja ankat pötköttivät poikkeuksetta töppöset kohti taivasta.


Sorsiushuntu


Puolituntia ennen aloitusta. Laskeutuivat muuten lähelle.





Sumun hälvettyä sai kaivaa aurinkorasvan esille.


Tappava yhistelmä








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen kommentointi suotavaa...