sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Hirvijahdin ensimmäinen viikko on nyt takana ja toistakymmentä elukkaa on jo nurin. Hyvin on siis pyynti käynnistynyt ja hirviä löytynyt ennakko odotuksiin nähden. Tänä syksynä poikkeuksia pyyntiin on tuonut uroshirvien sarvirajoitus, joka kieltää yli viisipikkisillä sarvilla varustetun sonnin ampumisen. Taas jos sarvissa riittää piikkejä yli kahteentoista, on tuli vapaa.

Tämä suositus tuli riistakeskukselta metsästysseuroile, jonka alueemme kaikki(?) seurat hyväksyivät. Rajoituksen tarkoituksena on säästää parhaassa iässä olevia siitossonneja ja estää hirvikannan ikäjakauman vääristymistä. Länsinaapurissa kuulemma alkaa olla paha ongelma hirvikannan nuortumisesta kun siitossonneja ei enää ole.

Meilläpäin vanhat isot sonnit ovat olleet jo pitkään harvinaisia. Tänään onnistuimme kahdesti ja nämäkin kaadetut sonnit olivat pienisarvisia nuoria uroksia, eli juurikin sopivia syöntihirviä. Aamun motista saatu sonni sattui Saulin passiin kursulla josta Sauli ei erehtynyt. Kun hirvi oli haettu pois metsästä ja makkaratauko pidetty, otettiin toinen motti jylhään. Tästäkin motista löytyi hirvi, joka juoksi koiran edellä Isälle ja pam!

Kuvat kertokoot loput...

Saulin hirvi aamun motista.

Pekan pentukoira pääsi hirvitöihin tänään etsimällä kaadetun sonnin.


Pyyntiporukkaa ja oikealla tyytyväinen hirvenkaataja.

Teeriä näkyi pitkin päivää todella paljon.

Eipä tarvis äääshmarketista korvatopseja ostaa ku ois tollanen kieli. :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen kommentointi suotavaa...