keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Uiva perho

Mikähän se sellainen oikein on? Riittääkö uivan perhon määritelmäksi se että se liikkuu virran mukana houkuttelevasti, vai pitääkö sen osata liikkua jotenkin itsestään? Kysymyksiä pimeydessä. Minulle on aina riittänyt, kuten myös saamilleni kaloille, se että perho ui suorassa kaatumatta. Tähän saakka virranliike on hoitanut perhon liikkumisen ja siten houkutellut kalaa ottiin.

Joillekkin ei pelkkä joen virtaaman aiheuttama perhon uinti tunnu riittävän, vaan perho on saatava jotenkin liikkumaan. Hetkinen... Vaan eikös se silloin ole jo vaappu tai jigi?  Kyllähän vaapun tai jigin uinti saadaan myös perhoonkin. Itselläni oli joskus nuorena käytössä Nurmelan Tapiolta kopioituja Aku- Ankka perhomalleja  ja kalaakin niillä tuli kiitettävästä.

Aku- ankassa oli hyvin paljon modernin surffilaudan piirteiteitä, poikkeuksena se että foamiselkä olikin käännetty koukun silmän läpi alaspäin. Aku-ankan heikkopuoli oli sen kestävyys. Ei yhdellä perholla montaa kalaa voinut saada kun foamista taitettu "nokkalevy" olikin jo käyttökelvoton.

Tästä pethosta paras oppi oli kuitenkin Tapsan innovatiivisuus perhojen sidonnassa. Sitä en millään muista kenen kehittämä tämä perhoresepti alunperin on. Pointti on kuitenkin se, että kaikenlaista kannattaa kokeilla. April Vokeyn sanoin; Adventure may hurt you, but monotony will kill you!

Aku-Ankka

NorssiSurffeja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen kommentointi suotavaa...