lauantai 19. elokuuta 2017

Loppukauden viimeiset yritykset

Niin se on taas tämä kesä kääntymässä loppua kohden ja oli aika käydä kauden viimeinen lohestus reissu. Tälle reissulle starttasimme Manen kanssa kahdestaan.
Aikaa meillä oli varattu reissulle vain neljä päivää ja siksipä emme aivan Norjaan asti ehtineet, vaikka mieli olisi tehnyt.

Keskiviikko iltana löysimme itsemme eräältä Ruotsin lapin lohijoelta ja kalaan lähdetiin heti. Tuuli kuitenkin haittasi heittämistä, että kalastus jäi pariin laskuun per mies.
Seuraavana aamuna tuuli oli onneksi tyyntynyt. Juha oli häipynyt  aikoja sitten kalaan, kun minä kömmin kodasta ulos. Pikainen aamupala naamaan ja kurahousut jalkaan.

En ehtinyt ensimmäistä laskuani kunnolla puoliväliin kun siimanpäässä tuntui luja tukistus. Kala kesyyntyi alkurallin jälkeen aika nopeasti ja rannassa mitta näytti naaraslohelle pituudeksi 86cm. Perho irti ja kala takaisin jokeen. Toinen lasku alkoi yhtä hyvin, mutta nyt tärppi tuli vielä ylempää samassa poolissa. Tätä kalaa en ehtinyt edes mitata, kun se jo potkaisi käsistäni takaisin vapauteen. Hieman edellistä pienempi se kuitenkin oli.
Illaksi vaihdoimme eri poolille, missä kyllä kaloja näkyi pinnassa, mutta siiman päässä ei tapahtumia enää ollut.

Perjantaina ajelimme taas hieman eri poolille, mikä oli paikkana molemmille uusi. Se vaikutti kuitenkin lupaavalta ja kahlaaminenkin siinä oli yllättävän helppoa. Päivän kääntyessä iltapäivän puolelle eräällä laskulla tuntui taas perhon päässä tökkimistä. Maltoin olla nostamatta vapaa liian aikaisin ylös ja kala tarttui. Tämä kala tuntui edellisiä pirteämmältä ja muutenkin sen rantautus meinasi mennä jännäksi, kun kala ui Juhan jalkojen välistä. Seuraavalla yrityksella Juha sai kuitenkin napattua hyvän otteen lohen pyrstöstä. Mitta näytti naaraskalalle pituudeksi 81cm.
Pikaiset kuvat ja kala takaisin elementtiinsä valmistautumaan kutupuuhiin.

Lauantaina aamupäivällä purimme leirin ja lähdimme ajelemaan kotia kohti. Tämä lohenkalastuskausi oli kyllä omalla kohdallani ehdottomasti paras. Kalaa tuli ja enkat paukkui.
Näillä muistoilla jaksaa taas pitkän talven odotella tulevaa kesää.


Siimojen virittelyä.




Aina on kivaa kun hiat kastuu. Torstain eka laskun 86cm


Toka laskun ~75-80cm


Passatinromu toimi koko matkan. 😄

Perjantain 81cm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen kommentointi suotavaa...